Med urejanjem bloga sem naletela na tale in sem jih seveda morala takoj spečti. Saj veste jabolka gnijejo in jesen je njihov čas. Tako sem čez vikend spekla mafinse iz polovične mase. Prišlo je ravno 12 mafinsov.

JABOLČNO CIMETOVI MAFINSI :

1/4 kvasove kocke (1 kocka = 42g)

prilijemo

1 skodelico toplega mleka in

1/3 skodelice sladkorja

zmešamo, da se kvas stopi

primešamo

1 skodelico moke

1 žličko soli

mešamo 2 minuti

dodamo

1 jajce

1/8 skodelice stopljenega masla

2 žlički ruma

1 vanilijev sladkor

dobro zmešamo, (nato dodamo po pol skodelice na enkrat)

2 skodelice moke + slabo 1/2 (toliko, da je testo gladko, mehko in se ne lepi več)

to miksamo oz. gnetemo na roke cca. 5 minut

Pustimo vhajat cca. 40 minut.

Testo razvaljamo na pravokotnik.

Premažemo s stopljenim maslom.

Skoraj do roba potresemo z mešanico (2 skodelice na drobno narezanih jabolk, 1 skodelico orehov ali drugih oreščkov, 1/2 sk. sladkorja, 1/2 sk. rjavega sladkorja, 2 žlički cimeta, vanilijev sladkor- dobro premešamo) jabolk.

Zvijemo v ozko kačo, narežemo na cca. 4 cm debele kolobarje. Damo v pladenj za velike mafinse. Vzhjamo še cca. 30 minut. Prižgemo pečico na cca. 165 C, ventilacijsko in jih pečemo cca. 25 minut.

Še tople pokapkamo z mešanico sladkorja v prahu in sokom pomaranče.

Slikce:

Advertisements